Sail Den Helder als promotiemiddel Agrarische Hoofdstad Hollands Kroon

DEN HELDER - Tijdens Sail Den Helder dat tussen 22 en 25 juni wordt gehouden presenteert gemeente Hollands Kroon zich als de Agrarische Hoofdstad van Nederland. "Een geweldige kans", aldus LTO-bestuurder Marbel de Graaf, die zich samen met de KAVB Noordelijk Zandgebied in het organisatiecomité zit.
De gemeente Hollands Kroon presenteert zich tijdens Sail Den Helder als de Agrarische Hoofdstad van Nederland. (Foto: aangeleverd)

Deze hoofdstedelijke status is zeker niet teveel gezegd, vind ze. "We hebben hier het grootste en meest diverse agrarische productiegebied van ons land. In Hollands Kroon worden producten geteeld op zo’n hoog niveau, dat mensen uit de hele wereld hier komen kijken. Veel agrarische ondernemers zijn HBO-geschoold en we hebben hier de beste omstandigheden: vruchtbare grond, veel licht en een gematigd klimaat. En familiebedrijven, waardoor kennis van generatie op generatie wordt overgedragen. We spelen een belangrijke rol in het wereldvoedselvraagstuk. Daarnaast doen we veel aan duurzame energiewinning, door windmolens en zonnepanelen, en werken we mee aan biodiversteit door middel van bloemrijke akkerranden en bijenkasten. Binnen onze afdeling zoeken we naar mogelijkheden om deze Agrarische Hoofdstad goed neer te kunnen zetten en Sail Den Helder is voor ons in dat opzicht een geweldige springplank."
Belevenisstraat

"Tijdens Sail Den Helder vormen wij met het onderwerp Agrarische Hoofdstad een agrarische belevenisstraat van zo’n honderd meter lang. Bezoekers lopen over een wandelpad als het ware door het weidse landschap heen dat Hollands Kroon zo typeert. Uitgestrekte tarwevelden, weilanden met koeien en tulpenvelden. Maar ook de hedendaagse techniek wordt meegenomen. Kasgroenten, sla op water, machines, alles komt aan bod. Met een duidelijke link naar duurzaamheid, waar het moderne boeren immers bol van staat. Ook zijn er streekproducten en verse groenten te verkrijgen."
Artikel geplaatst op: 28 mei 2017 - 11:59

Gerelateerd

Delen