‘Van alle gemakken voorzien’
Nieuwe locatie voor Erpatec

ANNA PAULOWNA - Mechanisatiebedrijf Erpatec verhuisde onlangs naar een nieuw pand in Anna Paulowna. Het bedrijf was in de oude werkplaats in Schagerbrug uit zijn jasje gegroeid en dringend aan een ruimere locatie toe. Eigenaar Patrick van Esch is trots op het nieuwe onderkomen. "We zijn hier van alle gemakken voorzien.”
Patrick van Esch is trots op het nieuwe bedrijfspand van Erpatec. (Foto: Vincent de Vries / RM)
Door: Annemarie Gerbrandy
Erpatec is een jong en modern bedrijf dat zich toelegt op mechanisatie, machinebouw en intern transport. De opdrachtgevers van de onderneming komen uit diverse branches, zoals de agrarische sector, offshore industrie, groenvoorziening en transportwereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud van Compas machines en AWETA weeg-telmachines. "We hebben in principe alle kennis in huis voor mechanisatie en machinebouw”, vertelt Van Esch. "Onze uitdaging is maatwerk te leveren aan onze klanten.”
Horrorstart

Van Esch begon Erpactec in 2012 in een werkplaats in Schagerbrug. Dat ging niet zonder slag of stoot: nog voor hij daadwerkelijk als zelfstandige aan de slag wilde, kreeg hij een ongeluk, waarbij hij ernstig gewond raakte aan zijn voet. Een horrorstart, blikt Van Esch terug. "Inmiddels was ook de crisis losgebarsten, maar daar hebben we nooit last van gehad. Het werk is alleen maar toegenomen.”
Na een paar jaar werd de werkplaats in Schagerbrug te klein en moest Van Esch op zoek naar een ruimere locatie. De keuze viel op een plek op bedrijventerrein Kruiswijk III in Anna Paulowna, maar het duurde twee jaar voordat hij daar een pand kon betrekken. "We hebben hier voldoende ruimte voor al onze werkzaamheden. We maken niet alleen machines, ook het verwerken en sorteren van bloembollen is een belangrijk onderdeel van ons werk.”
Voorbereid op toekomst

Van Esch is blij met het nieuwe bedrijfsgebouw. "Het is licht, ruim en schoon. We hebben een afgesloten kantoor en kantine en ook een afgesloten magazijn. Daar hebben we niet op bespaard. We zijn op de toekomst voorbereid.”
Artikel geplaatst op: 07 juni 2018 - 13:35

Gerelateerd

Delen