'Vechten' om partij tulpen

WIERINGERWAARD - Veilingmeester Patrick Blijleven van Hobaho kijkt terug op een goede groene veiling van afgelopen dinsdagmorgen, bij de maatschap Kaan-Ligthart in Wieringerwaard. Ongeveer 2400 roe aan tulpen, acht partijen, wisselden in twee uur van eigenaar op het perceel.
De groene veiling van afgelopen dinsdagmorgen in Wieringerwaard. (Foto: Vincent de Vries / RM)
Door: Hans van der Lee

"Deze kraam is vrij van ziek en zeer, het is een actueel aanbod. Dat maakte de tulpen aantrekkelijk voor de ongeveer 25 potentiële kopers", zegt Blijleven. De grote partijen Los Angeles, Bolroyal Honey en Alibi trokken zowel in prijs als belangstelling de kleinere partijen van bijvoorbeeld Monsella en Pallada mee. "Het was vechten om een partijtje bollen", constateert Blijleven tevreden.
De groene veiling was een kleine twintig jaar geleden een populair middel om partijen bloembollen te verkopen. De laatste twee jaar is er volgens Blijleven weer een groeiende belangstelling voor groen veilen. "Het is een goed middel om direct, zonder zorgen, van je bollen af te komen." Groene veilingen zijn dan ook een uitkomst voor bijvoorbeeld bedrijven die willen stoppen of bij gezondheidsproblemen van de kweker.
Artikel geplaatst op: 28 mei 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen