Noord-Holland en GreenPortNHN achter Landbouwshow

OPMEER - Samen met de provincie Noord-Holland sponsort GreenPortNHN de Landbouwshow Opmeer. Dit bedrijf was vorig jaar al betrokken bij de inrichting van het Proefplein, volgens de ondersteunende organisatie voor de agrarische sector een succes. “De zichtbaarheid van de sector wordt zo groter, op de show komt ook veel niet-agrarisch publiek”, stelt een woordvoerster van GreenPortNHN.
Het proefplein is vorig jaar voor het eerst ingericht op de Landbouwtentoonstelling Opmeer. Knoflookteler Arjen Biesheuvel toont zijn producten. (Foto: aangeleverd)

De Landbouwshow is behalve een groot evenement voor de veehouderijsector ook een dagje uit voor het hele gezin. De eerste maandag van augustus is een belangrijke veekeuringsdag, maar ook een familiedag. Paralympisch topsporter Geert Schipper neemt de opening voor zijn rekening. De boerenzoon en Spanbroeker is na zijn actieve carrière aan de slag gegaan met het begeleiden en motiveren van andere sporters, met zijn stichting Sport is Leven.
De provincie ziet de brede functie van de sector in het algemeen en van de show in het bijzonder als drijfveer voor de ondersteuning. "De grote waarde van de agrarische sector ligt niet alleen in de economische waarde voor de regio, maar zeker ook bij de factoren landschap en natuur, die weer invloed hebben op het toerisme. De Landbouwshow in Opmeer toont deze waarden in volle breedte en veelzijdigheid, ieder jaar weer, op de eerste maandag van augustus op evenemententerrein De Weyver", stelt de provincie in een verklaring.
Gedeputeerde Landbouw & Visserij van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “De Landbouwshow in Opmeer is een prachtige etalage voor onze landbouwsector en het kwalitatief hoogwaardige voedsel dat in Noord-Holland wordt geproduceerd. De provincie wil dit evenement daarom ook de komende drie jaar sponsoren.”
Plein

De provincie en GreenPortNHN zijn de drijvende krachten achter het centrale plein op het evenemententerrein, met daarop een keur aan producten uit de lokale agrarische sector. Het ProeVkantoor in Lutjebroek dat groenten- en fruitpakketten aan huis brengt of wijngaard Saalhof in Wognum bijvoorbeeld zijn dit jaar van de partij. “Agrarische ondernemers vertellen daar over hun producten, die zichtbaarheid vinden we belangrijk”, zegt de woordvoerster van GreenPortNHN. “We kregen vorig jaar hele positieve reacties naar aanleiding van het plein, onder meer dat het heel afwisselend was. Met een paar kleine aanpassingen is het er daarom dit jaar weer.”
Bank

Overigens tekende ook hoofdsponsor Rabobank weer voor een verbintenis van drie jaar met de Landbouwshow Opmeer. De combinatie van vakdag, familie-uitje, brede presentatie van de sector en het regionale belang van het evenement deed de bank besluiten hoofdsponsor te blijven.
Maandagochtend start het evenement om 08.30 en tot 17.30 uur en kan het publiek terecht bij de rundveetentoonstelling, de paardensport, de kleindierenshow en de andere evenementen op het terrein.
Artikel geplaatst op: 03 augustus 2017 - 13:54

Gerelateerd

Delen