Inhaken bij kür Feld op Landbouwshow

OPMEER - Paarden spelen een centrale rol tijdens de Landbouwshow in Opmeer, dat is tijdens de 108e editie niet anders. Op het ‘duurste uur’ treedt Cindy Feld uit Zuidmeer op de maandag aan voor een dressuurshow, die volgens Feld ‘anders dan anders’ wordt. “Het is vooral de muziekkeuze die anders is, ik kies voor het levenslied.”
Maureen op Zilverster, Cindy op Guitar Hero en Noëlle op Thronfolger. Priscilla Kay ontbreekt. (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

Feld rijdt op haar paard Guitar Hero, Noëlle van der Velde op Thronfolger en haar leerlingen Priscilla Kay en Maureen Steijn op hun eigen paarden. Zij zijn al vanaf begin dit jaar bezig met het maken en oefenen van de kür. De amazone is blij met haar plek in het programma van de Landbouwshow. “We beginnen om 12.55 uur, het duurste uur. Nog te vroeg voor het bier in de tent”, grapt ze. Omdat de koeienkeuringen dan achter de rug zijn, verwacht ze veel volk langs het parcours. “De show is bijna in mijn achtertuin, daarom is het extra leuk om er te zijn.”
Dat deze kür geen officiële wedstrijd is, gaf Feld nieuwe mogelijkheden. De regels van de jury zijn meestal streng, maar van de Landbouwshow-organisatie kreeg Feld de vrije hand. “Vijftien jaar geleden was een jury niet blij vanwege mijn muziekkeuze. Het moet allemaal zoveel mogelijk instrumentaal zijn. Ik hou van gezelligheid en spektakel, dus dit is mijn kans om eens iets anders te presenteren.”
‘Alsnog zelf’

Cindy Feld heeft haar eigen dressuurstal in Zuidermeer. Ze geeft daar trainingen en paardrijlessen. Zelf heeft Feld de nodige ervaring in de dressuurwereld, maakte deel uit van de top en na een onderbreking is ze terug in de subtop. Toch was Cindy eerder alleen als toeschouwer op de Landbouwshow. “Vorig jaar vroeg de organisatie mij of ik in kon vallen, maar dat paste toen helaas niet vanwege wedstrijden. Gelukkig kon ik een goede vervanger vinden en was het opgelost. Nu mag ik alsnog zelf, met mijn schoonzus Noëlle en mijn leerlingen Priscilla en Maureen. Dat is geweldig.”
Twee weken voor de show zit de kür er goed in bij zowel de paarden als de amazones. De maanden oefenen zorgen volgens Feld voor een goed resultaat. “Het is een hele puzzel om de muziek en de bewegingen goed bij elkaar te krijgen. Het moet wel goed, natuurlijk. De generale repetitie is achter de rug, het is voor elkaar.”
Artikel geplaatst op: 03 augustus 2017 - 16:19

Gerelateerd

Delen