Zilveren medaillewinnaar Geert Schipper opent Landbouwdag

OPMEER - Landbouwshow Opmeer wordt op maandag 7 augustus officieel geopend door niemand minder dan Geert Schipper. De Spanbroeker is een sporter met een beperking en won vorig jaar op de paralympische spelen in Rio de Janeiro een zilveren medaille op het onderdeel triatlon.
Geert Schipper. (Foto: aangeleverd)

Een ongeluk met een deltavlieger bezorgde hem een dwarslaesie, maar sporten zit hem in het bloed en hij ging handbiken. Hij werd gevraagd eens mee te doen met een wedstrijd triatlon (zwemmen, handbiken, rolstoelrace) en tot zijn verbazing won hij dit. Van het een kwam het ander en zo belandde hij in Rio, met een zilveren plak als resultaat.
Als sporter met een beperking wilde Geert meer. Hij wilde andere sporters helpen, begeleiden en motiveren om met hun eigen beperkingen de handschoen op te pakken. Hij heeft skiërs begeleid en speelde zelf sledgehockey, dat is ijshockey op een prikslee, begeleid WK sporters en organiseert uitjes naar plekken waar gehandicapten moeilijk heen kunnen, zoals waveboarden op het strand. Dit alles doet hij met zijn stichting ‘Sport is leven’, waarmee hij na zijn actieve sportcarrière nog jaren aan de slag kan.
Geert is boerenzoon en had in zijn jeugd zeker ambities om het melkveebedrijf van zijn vader over te nemen. Economisch gezien werd deze bedrijfsovername echter een moeilijk verhaal, zodat hij zich wijdde aan een carrière in de bouw. Hij is vereert om de officiële opening van Landbouwshow te mogen doen. Voor het bestuur van de landbouwshow is het een unieke kans om een dorpsgenoot met deze staat van dienst en een agrarische achtergrond te mogen verwelkomen. Alle bezoekers hebben een ‘meet and greet’ mogelijkheid met Geert Schipper, inclusief zilveren medaille.
Meer informatie op www.sportisleven.nl.
Artikel geplaatst op: 03 augustus 2017 - 15:11

Gerelateerd

Delen