Zilveren legpenning voor Ellie en Jaap Durge

BEVERWIJK - Ellie en Jaap Durge, vrijwilligers bij Stichting SIG, kwamen vorige week woensdag naar het hoofdkantoor van de organisatie aan de Alkmaarseweg 1 om een nieuw logo te onthullen. Het logo, dat prijkt op het wagenpark van de stichting, is bedoeld om iedereen te attenderen op het 50-jarig bestaan van SIG, volgend maar. Maar het bestuur had voor het echtpaar uit Wijk aan Zee een grote verrassing in petto. Locoburgemeester Jaqueline Dorenbos reikte aan allebei de zilveren erepenning van de gemeente Beverwijk uit.
Het echtpaar uit Wijk aan Zee, samen met locoburgemeester Jaqueline Dorenbos. (foto Bos Media Services)

Stichting SIG biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking of stoornis in het autistisch spectrum. De organisatie bestaat niet alleen uit een groot aantal professionele zorgverleners in loondienst, maar kan daarnaast ook altijd een beroep doen op een groot aantal vrijwilligers. Ellie en Jaap Durge zijn twee van die vrijwilligers, die al jaren klaar staan om hand- en spandiensten te verrichten. Een kleine opsomming bij de uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding leert hoe veel ze eigenlijk voor de organisatie hebben gedaan.
Dat varieert van wandelen of fietsen met bewoners van het toenmalige Anneko van der Laanhuis in Wijk aan Zee, het organiseren van soosavonden, pannenkoeken bakken, het begeleiden van het Sinterklaasfeest, het optuigen van de kerstboom, enzovoort. Vanaf 1983 is het echtpaar als vrijwilliger bij de SIG betrokken, destijds werden deze taken gecombineerd met de drukte die het runnen van de SPAR-vestiging in Wijk aan Zee met zich meebracht.
Toen de bewoners van het Anneko van der Laanhuis vijf jaar geleden naar Beverwijk verhuisden, kwam het echtpaar Durge mee en bleef gewoon als vrijwilliger actief. Sinds 2003 zijn ze daarnaast ook actief voor Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland. Ook namens die organisatie was een vertegenwoordiger bij de uitreiking aanwezig. “Jullie zijn het zonnetje in het leven van heel veel mensen”, aldus locoburgemeester Jaqueline Dorenbos.
Eerder sprak SIG-directeur Jan Kroft al zijn waardering uit voor de enorme betrokkenheid die Ellie en Jaap Durge in de loop der tijd hebben getoond. “Er ging geen week voorbij, of ze waren er”, sprak hij. Hij noemde het een mooi voorbeeld van wederkerigheid en een verrijking voor het netwerk van de cliënten. De zilveren erepenning wordt uitgereikt aan personen die zich een geruime tijd intensief en belangeloos hebben ingezet voor de gemeente Beverwijk.
Artikel geplaatst op: 14 mei 2018 - 14:32

Gerelateerd

Delen