Paasvee

SCHAGEN - Nog een paar dagen en dan is het weer tijd voor de Paasveetentoonstelling. Traditiegetrouw wordt de tentoonstelling tien dagen voor Pasen gehouden, dit jaar dus woensdag 24 maart. Het centrum van Schagen is deze dag bevolkt door dikbillen, stieren, landbouwmachines en vooral heel veel bezoekers én uiteindelijk... bekertjes.

Ook dit jaar staat er weer veel op het programma. Mede dankzij een grote groep zeer enthousiaste keurslagers komen er dit jaar weer zeer beste dikbillen in Schagen. In het overdekte winkelcentrum is een tentoonstelling van konijnen, cavia’s, hoenders en sierduiven. Ook hebben mechanisatiebedrijven en loonwerkers uit de regio zich neergestrijkt op de Markt om de allernieuwste machines te presenteren. Daarnaast wordt ook een jaarmarkt gehouden, waar een scala aan producten wordt aangeboden. En waar nu die bekertjes vandaan komen? De cafés rond de Markt én de bezoekers grijpen de gelegenheid graag aan om er tot de late uurtjes een mooie dag van te maken!
De tentoonstelling wordt in het centrum van de stad gehouden en mag zich elk jaar verheugen in een zeer grote publieke belangstelling (ongeveer dertigduizend mensen). De toegang is gratis en het Paasvee duurt van 9.00 tot 15.00 uur. Meer informatie via www.paasveeschagen.nl.
Artikel geplaatst op: 15 maart 2010 - 16:02

Gerelateerd

Delen