Koenis bv: het meest complete assortiment van Noord-Holland

OPMEER - Soms zeggen beelden meer dan woorden. De schilderijen aan de muur in de dierenspeciaalzaak van Koenis bv vertellen in het kort de hele geschiedenis van het bedrijf. Het begon allemaal met een kruidenierswinkel in Zandwerven. Deze groeide later steeds meer uit tot een complete dierenzaak.
In 1898 begint grootvader Koenis in Zandwerven een café, met daarbij verkoop van haver voor paarden en veekoeken, vooral voor koeien. In 1923 werd besloten het bedrijf uit te breiden. De familie ging zelf meel en diervoeder vermalen in een molen in Hensbroek. Omdat de familie in 1928 elektrisch wil malen, wordt de onderneming verplaatst naar de huidige locatie in Opmeer. Door een steeds groeiende omzet werd uitbreiding noodzakelijk en werd besloten tot nieuwbouw. In 1968 kwam de bouw van de fabriek gereed. Deze fabriek functioneert door zijn uitgekiende opzet nog altijd prima. Als enige in Noord-Holland is de mengvoederfabriek van Koenis overeind gebleven. De ernaast gelegen dierenwinkel heeft het meest complete assortiment van de provincie.
Koenis bv Mengvoeders is gespecialiseerd in productie van maatvoeders. De fabriek is volledig ingericht op een productie van op maat gemaakt krachtvoer voor zowel de rundvee- als varkenssector. Ook voor onder meer schapen en paarden zijn diverse samenstellingen beschikbaar waarbij ook maatwerk tot de mogelijkheden behoort. Alle voeders worden geproduceerd volgens de GMP+normen.
Koenis bv (Diervoeders en Dierbenodigdheden), Koninginneweg 85 in Opmeer. Telefoon: 0226-351441. Meer informatie: www.koenisbv.nl.
Artikel geplaatst op: 02 april 2010 - 11:49

Gerelateerd

Delen